Στο Ανατολικό Ζαγόρι επικεντρώνονται οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Egnatia Aviation [φωτογραφίες]

Μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους - Έρευνες σε δύσβατη περιοχή με πολλές χαράδρες που δυσκολεύει πολύ τον εντοπισμό του με χαμηλή ορατότητα και χαμηλή νέφωση

Μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς εστιάζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ιδιωτικού αεροσκάφους που αγνοείται από τις 12:30 μετά το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021 όπως αναφέρει το Epirus Post.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό της Egnatia Aviation τύπου  DV20  που  απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο. Στο αεροσκάφος επιβαίνει μόνο ο χειριστής του.

Από τη στιγμή που το στίγμα του χάθηκε σήμανε συναγερμός. Η έρευνα που συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία ξεκίνησε από την περιοχή των Μηλιωτάδων όπου εκτιμήθηκε ότι αντιστοιχούσε στο τελευταίο στίγμα που είχε δοθεί.

Μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και πολλές εθελοντικές ομάδες που χτενίζουν την περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί το παραμικρό. Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την τελευταία ώρα η έρευνα επικεντρώνεται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Πληροφορίες της ΕΡΤ και τους epirusgate κάνουν λόγο για δύσβατη περιοχή με πολλές χαράδρες που δυσκολεύει πολύ τον εντοπισμό του αεροσκάφους, με χαμηλή ορατότητα καθώς οι Ανατολικές πλαγιές του Μιτσικελίου έχουν καλυφθεί από χαμηλή νέφωση.

Πηγή: prlogos.gr