Φρένο στα «φτιαγμένα» αυτοκίνητα και δίκυκλα βάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Βαριά πρόστιμα στα συνεργεία που... συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών των οχημάτων

Τα συνεργεία που «πειράζουν» τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλα εισέρχονται πλέον στο στόχαστρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Όπως αναφέρει το newsauto.gr και σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται σχετική διάταξη η οποία προβλέπει πρόστιμα στα συνεργεία που… συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών των οχημάτων είτε αυτή η αλλοίωση αφορά στον θόρυβο είτε στην αφαίρεση του φίλτρου DPF που κατακρατεί τα επικίνδυνα σωματίδια των οχημάτων είτε στην παράνομη επέμβαση στον οδομετρητή των χιλιομέτρων.

«Τα παραπάνω αποτελούν επεμβάσεις που αλλοιώνουν κρίσιμα χαρακτηριστικά των οχημάτων με σοβαρές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον και αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών εισέρχονται, επίσης, όλα εκείνα τα συνεργεία που «υπόσχονται» διπλασιασμό της ιπποδύναμης και πολύ υψηλές επιδόσεις καθώς τα χαρακτηριστικά των οχημάτων που τροποποιούν, αλλάζουν ριζικά, με αποτέλεσμα τα στοιχεία που αναγράφουν οι Άδειες Κυκλοφορίας τους να μην είναι αντίστοιχες με τα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις μετατροπές.

*Πηγή: newsauto.gr