Μιτσικέλι: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου του αεροσκάφους της Egnatia Aviation [φωτογραφίες]

Από την ΕΜΑΚ η ανάσυρση της σορού - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής - Τι «λένε» οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου διθέσιου εκπαιδευτικού

Το σημείο όπου είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Egnatia Aviation [διαβάστε περισσότερα εδώ] προσέγγισαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2021 δυνάμεις της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην περιοχή.

Οι διασώστες εντόπισαν τη σορό του 32χρονου πιλότου σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι αρχές φαίνεται ότι ο νεαρός πιλότος «εγκλωβίστηκε» στην ομίχλη που κάλυπτε την περιοχή την ώρα της πτήσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσκρούσει στις πλαγιές του Μιτσικελίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το οροπέδιο του Μιτσικελίου όπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Από την ΕΜΑΚ η ανάσυρση της σορόυ

Χωρίς τη συνδρομή του ελικοπτέρου γίνεται τελικά η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του 32χρονου πιλότου που λίγο πριν τις δέκα εντοπίστηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί από εδάφους μέσα στις επόμενες ώρες.

«Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος  σε συνεργασία με την επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, εντόπισαν και μεταφέρουν τη σορό του χειριστή μικρού αεροσκάφους προκειμένου να την παραλάβει το ΕΚΑΒ» αναφέρει λιτή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η σορός θα μεταφερθεί στο οροπέδιο του Μιτσικελίου από όπου ξεκίνησε η επιχείρηση νωρίς το πρωί και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.