Καβάλα: Βελγική πλωτή φινέτσα μιας άλλης εποχής στο λιμάνι της πόλης [βίντεο, φωτογραφίες]

Το SUPERFERRY II έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ως αντικαταστάτης του AQUA BLUE-Δείτε εικόνες από τον κατάπλου του πλοίου

Το βελγικής κατασκευής βαπόρι SUPERFERRY II με την κομψή «σιλουέτα» του έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 δρομολογημένο στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, ως προσωρινός αντικαταστάτης του AQUA BLUE.

Το SUPERFERRY II είναι ναυλωμένο από την SEAJETS και ανήκει στην εταιρία GOLDEN STAR FERRIES η οποία και το διαχειρίζεται από το 2011, ενώ το πλοίο είναι το πιο καλοσυντηρημένο στο Αιγαίο παρά τη μεγάλη ηλικία του. Μάλιστα το 2017 απέσπασε και το βραβείο ως καλύτερο πλοίο της χρονιάς στα Shipping Awards.

Ο «Βέλγος πρίγκηπας» όπως πολλοί τον αποκαλούν εντυπωσιάζει με την ευελιξία στις κινήσεις του κατά τη διαδικασία της μανούβρας. Η φινέτσα του καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, ενώ το πλοίο έχει την πιο μακροχρόνια και επιτυχημένη 40 και πλέον ετών πορεία στον χώρο της ακτοπλοΐας.

Ο καπετάνιος και το έμπειρο πλήρωμα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πλοίου, ενώ το πλοίο πρόκειται να παραμείνει στην εν λόγω γραμμή περίπου για έναν με ενάμιση μήνα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευής στο AQUA BLUE το οποίο από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιεί τον ετήσιο δεξαμενισμό του στα ναυπηγεία Χαλκίδας.

Δείτε βίντεο από τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας

Φωτογραφίες: Τάσος Αργυρός, Φίλιππος Κωνσταντίνου-kavalaportnews.gr