Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας «βλέπει» την ανάγκη αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν»: Ανησυχία από τον Ιατρικό Σύλλογο για τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού

Η μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού Covid-19 στο νησί της Θάσου και δη στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πρίνου (διαβάστε εδώ) προκαλεί ανησυχία σε κατοίκους και φορείς, με τον Δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη να έχει εκφράσει ήδη την ανάγκη για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού (διαβάστε εδώ).

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ο οποίος με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή στους κατοίκους του νησιού και καλεί τους αρμόδιους φορείς να επέμβουν άμεσα προκειμένου το πρόβλημα με τα κρούσματα σε σχολεία της Θάσου να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ως θεματοφύλακας Δημόσιας Υγείας έχει την υποχρέωση να εκφράσει την έντονη ανησυχία και να επιστήσει την προσοχή για τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού στη Θάσο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 10/2/2021 διαπιστώνεται το ιδιαίτερα επιβαρυμένο  επιδημιολογικό φορτίο στο νησί (50 κρούσματα/100.000 πληθυσμό) που αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας όσο και η συχνή διενέργεια διαγνωστικών δοκιμασιών στα μέλη της μαθητικής κοινότητας.

Σε περίπτωση αδυναμίας των παραπάνω τίθεται το δίλημμα της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο νησί και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επέμβουν άμεσα.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».