Γονείς Δήμου Καβάλας: ΟΧΙ σε συνωστισμό στα λεωφορεία, ΝΑΙ στις αναβαθμίσεις των κτιρίων, ΟΧΙ στον κομματικό «προσηλυτισμό»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για την κατάσταση στα λεωφορεία, μέσα αλλά και... έξω από τα σχολεία εν μέσω πανδημίας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με την έναρξη των μαθημάτων και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, απευθύνουμε ένα καλωσόρισμα σε Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς. Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που έκαναν να κρατήσουν ζωντανή την μάθηση μέσα από τις δύσκολες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης.

Ως γονείς κληθήκαμε να στηρίξουμε για άλλη μία φορά τα παιδιά μας σε αυτά τα νέα δεδομένα. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τώρα στον καιρό της πανδημίας αλλά και στο μέλλον, όπως κάνουμε πάντοτε.

Ως Δ.Σ επισημάναμε τρία θέματα:

1Δημιουργείται πολλές φορές συνωστισμός στα λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται οι μαθητές. Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για την δημόσια υγεία όλων μας και δεν θα θέλαμε να έρθει το τρίτο κύμα της πανδημίας, εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος. Απευθυνθήκαμε αμέσως στους αρμόδιους και ταυτόχρονα αναδείξαμε το θέμα αυτό στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στα κοινωνικά δίκτυα. Ήδη γίνονται προσπάθειες για την επίλυση αυτό του θέματος. Ευχαριστούμε το Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ για την άμεση ανταπόκριση και την διάθεση να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

2Διαπιστώσαμε ότι τα έργα ανακαίνισης σχολείων προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς ή κάποια άλλα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε τάξεις ακατάλληλες για διδασκαλία. Ζητάμε από τον Δήμο να δει ξανά το πρόγραμμα των εργασιών στα σχολεία και να προγραμματίσει για όλα εκείνα που κρίνονται απαραίτητα, ώστε να υλοποιηθούν το γρηγορότερο δυνατόν. Στο προσεχές διάστημα θα υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα απορροφήσουμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές των σχολείων στον Δήμο μας.

3Ήλθε σε γνώση του ΔΣ το εξής συμβάν: Μοιράσθηκαν έξω από Γυμνάσιο της πόλης μας, φυλλάδια μιας νεολαίας που ανήκει σε γνωστό κόμμα του κοινοβουλίου. Η προσπάθεια προσηλυτισμού που γίνεται σε χώρους πέριξ των Σχολείων, εμάς ως Ένωση Συλλόγων Γονέων μας βρίσκει αντίθετους και καλούμε να την σταματήσουν. Καθώς αυτή είναι παράνομη και απαράδεκτη. Τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο για καλλιεργήσουν την μάθηση, να ενταχθούν στην κοινωνία και την πολιτεία μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο στο οποίο θα μάθουν για δικαιώματα και υποχρεώσεις. Όχι για να κομματικοποιηθούν και να γίνουν πειθήνια όργανα ενός κομματικού φορέα, από την ηλικία των γυμνασιακών τους χρόνων».