Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Η «Μήδεια» βάζει «λουκέτο» σε ΟΛΑ τα σχολεία ΟΛΩΝ των βαθμίδων!

Δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 - «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να «επιστρατευθεί» η τηλεκπαίδευση έως ότου κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να έχει «χτυπήσει» όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχοντας «ντύνοντας» στα λευκά ακόμα και τις αστικές περιοχές, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν «κλειστά» σε όλη την ΠΑΜ-Θ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με γνώμονα την προστασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν, αφού θα είναι στην ευχέρεια των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για το αν η εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Το «απαγορευτικό» στη δια ζώσης μάθηση θα ισχύει, σε πρώτη φάση, για τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021. Τα νεότερα καιρικά δεδομένα θα «δείξουν» αν θα υπάρξει παράταση στο απαραίτητο αυτό μέτρο και για ακόμη μία ή και περισσότερες ημέρες.

Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

«Τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, μετά από συνεννόηση με τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού στο σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας Covid-19 λόγω του ψύχους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».