Κορονοϊός, Καβάλα: Πέθανε 51χρονη από τον Δήμο Παγγαίου

Νοσηλεύονταν για μεγάλο διάστημα στη ΜΕΘ-Covid - Αναλυτικά η «εικόνα» της «κορονο-κλινικής» του ΓΝΚ σήμερα

Το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μία γυναίκα μόλις 51 ετών η οποία εδώ και σχεδόν έναν μήνα νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του ΓΝΚ έχοντας διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό.

Αυτήν τη στιγμή, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύονται 11 ασθενείς στην «κορονο-κλινική», από τους οποίους οι 2 είναι από την πόλη της Καβάλας και οι υπόλοιποι από τις γύρω περιοχές και από όμορους νομούς [Δράμα, Ξάνθη κτλ.], ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid είναι «κατειλημμένα» τα 3 από τα 12 κρεβάτια.

«Ελπίζουμε αυτά τα νούμερα να διατηρηθούν και το επόμενο διάστημα και να μην έχουμε αύξηση στις εισαγωγές», τονίζει ο Διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες, παρά την απότομη αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί της Θάσου, κανένας ασθενής με κορονοϊό δεν χρειάστηκε νοσηλεία, αφού στην πλειοψηφία τους τα είναι νέοι σε ηλικία άνθρωποι [μαθητές σχολείων και οι γονείς τους, κατά κύριο λόγο].

Τέλος, σε χαμηλά νούμερα κυμαίνονται και τα θετικά δείγματα στους ελέγχους Covid-19 που διενεργεί το Νοσοκομείο μας. Καθημερινά διεξάγονται περίπου 50 με 60 τεστ κορονοϊού, θετικά να «βγαίνουν» 1-2.