Κορονοϊός: Και επισήμως η βρετανική μετάλλαξη του ιού «προσγειώθηκε» στη… Θάσο!

«Θετικά» στο νέο στέλεχος και τα έξι δείγματα από το νησί που στάλθηκαν για περαιτέρω έλεγχο - Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα - Θα ληφθούν επιπλέον μέτρα;

Το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 2021 έγινε γνωστό από τον Νομίατρο Καβάλας Χρήστο Παπαδόπουλο ότι και τα έξι (6) δείγματα από τη Θάσο που εστάλησαν στο Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης ως «ύποπτα» να έχουν προκληθεί από στέλεχος της «βρετανικής μετάλλαξης» του νέου κορονοϊού, αποδείχθηκαν θετικά!

Πρόκειται για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης κορονοϊού που εντοπίζονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχουν βρεθεί σε όλη τη χώρα να ξεπερνάνε τα 400.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι περαιτέρω κινήσεις και οι όποιες σκέψεις για λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων στο νησί της Θάσου ανήκουν στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

«Ήμασταν σχεδόν σίγουροι προτού στείλουμε τα δείγματα για έλεγχο ότι πρόκειται για στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης, λόγω της πολύ εύκολης μετάδοσης», σημείωσε ο Νομίατρος, συμπληρώνοντας όμως ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του Covid-19 μπορεί μεν να μεταδίδεται με ραγδαίο τρόπο, ωστόσο οι ασθενείς δεν φαίνεται να νοσούν βαρύτερα από τον ιό.