«Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολείων στον Δήμο Καβάλας»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου μετά την έξαρση των κρουσμάτων και ως ως έσχατο μέσο περιορισμού της διασποράς στην κοινότητα

Την αναστολή της λειτουργείς όλων των σχολείων στο Δήμο Καβάλας ζητάει με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του Covid-19 στην κοινότητα. Όπως αναφέρει έχουν ήδη αναφερθεί κρούσματα σε 6 σχολεία της Καβάλας με πολλούς γονείς να ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση και να μην στέλνουν τα παιδιά τους στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Η Ένωση ζητάει από την Πολιτεία τη διενέργεια μαζικών rapid tests στα σχολεία, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση στους εφήβους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

«Είμαστε αποδέκτες της εύλογης ανησυχίας και της αγανάκτησης γονέων και μαθητών για την εξελισσόμενη κατάσταση»

«Κατόπιν της  εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες δύο ημέρες σε σχολεία του Δήμου Καβάλας, (κρούσματα σε 2ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ, 3ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο και Δημοτικό Σχολείο Παληού) – και με δεδομένο ότι απειροελάχιστα έγιναν στο επίπεδο της πρόληψης – ως Ένωση Γονέων είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε αίτημα περί της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων σε επίπεδο Δήμου Καβάλας, ως έσχατο μέσο περιορισμού της διασποράς στην κοινότητα.

Είμαστε αποδέκτες της εύλογης ανησυχίας και της αγανάκτησης γονέων και μαθητών για την εξελισσόμενη κατάσταση και από την θέση μας τις ασπαζόμαστε. Ήδη τα σχολεία που αναφέρθηκαν τα κρούσματα υπολειτουργούν, επειδή οι γονείς φοβούνται και δεν στέλνουν τα παιδιά τους εκεί, ενώ και καθηγητές βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία.  Ενώνουμε την φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς και από κοινού ζητούμε την διενέργεια rapid tests στις σχολικές μονάδες από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα απευθύνουμε έκκληση στους εφήβους μαθητές  να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και παρακαλούμε τους γονείς για την συνδρομή τους σε αυτό. Είναι μια δύσκολη και ψυχοφθόρα περίοδος για όλους μας, αλλά ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει με υπομονή μαζί να ξεπεράσουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».