Κορονοϊός, Καβάλα: «Κλειστά» τη Δευτέρα το 7ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο για Rapid Tests στους μαθητές

«Αλυσιδωτά» κρούσματα «κλείνουν» και τμήμα του Δημοτικού Σχολείου του Παληού - Πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία των μαζικών ελέγχων

Μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 σε μαθητές του 7ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Καβάλας, τα δύο σχολεία -που ουσιαστικά «συστεγάζονται», αφού τα κτίριά τους γειτνιάζουν- θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Στο σχολικό συγκρότημα θα βρεθεί κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη διενέργεια μαζικών ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 [Rapid Tests] στους μαθητές. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των μαθητών στα Rapid Tests είναι προαιρετική και επαφίεται στους γονείς τους. Ωστόσο, η Διεύθυνση των σχολείων προτρέπει τους γονείς και τους κηδεμόνες για «όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Εντωμεταξύ, ως «αλυσίδα» των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε 2ο Λύκειο και 7ο Γυμνάσιο, κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου του Παληού, τμήμα του οποίου επίσης «έκλεισε» για 14 ημέρες, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, πολλοί ήταν οι γονείς που αποφάσισαν να μη «στείλουν» τα παιδιά τους για μάθημα. Στο 7ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο οι παρουσίες των μαθητών κυμάνθηκε στο 1/3 της «δύναμης» των σχολείων.