Καβάλα: Ανησυχία στην ιατρική κοινότητα από τα πάρτι μαθητών σε σπίτια

Αναφορές για συναθροίσεις παιδιών εντός κι εκτός Καβάλας με φωτογραφίες και στο instagram-Έκκληση από Μιχάλη Σωτηρόπουλο: «Θέμα χρόνου ο ιός να κατακλύσει τα σχολεία μας και επώδυνα μέτρα να εφαρμοστούν στον νομό μας. Ακούει κανείς;»

Το τελευταίο διάστημα η Καβάλα και το… instagram «βρίθουν» από αναφορές για πάρτι μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε σπίτια τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά και οικισμούς πέριξ αυτής, με τον κορονοϊό να «κλείνει» παράλληλα ολοένα και περισσότερα τμήματα σχολείων ή και ολόκληρα σχολεία.

Μετά από εκκλήσεις γονέων, ο γιατρός, Μιχάλης Σωτηρόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ολικό lockdown και τονίζει με ανάρτησή του στο Facebook ότι «πρέπει κάποιος να βρει το κουράγιο να το μεταφέρει στους αρμοδίους» πριν να είναι πολύ αργά.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Σωτηρόπουλου

Τα κρούσματα COVID-19 στα σχολεία της πόλης έχουν ανέβει σε βαθμό που αύριο ενδέχεται να κλείσει ένα σχολείο. Γονείς που επικοινώνησαν μαζί μου, ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στα αίτια της έξαρσης αυτής είναι και τα πάρτι που γίνονται στην πόλη και γύρω από αυτήν. Το ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια δεν είναι κάτι κρυφό! Μου λένε ότι το instagram έχει πάρει φωτιά με φωτογραφίες σαν και αυτή που ανάρτησα! Παρόμοια φωτογραφία λέγεται ότι υπάρχει στους λογαριασμούς των κοριτσιών γυμνασίου που εχθές έκαναν άλλο πάρτι! Πάρτι παντού και συνεχώς!

Σε μια εποχή που η πανδημία είναι σε έξαρση, που η πόλη μας φλερτάρει με το ολικό lockdown, που η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από το προηγούμενο κλείσιμο, υπάρχουν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε πάρτι, σε σπίτια, χωρίς κανένα μέσο προστασίας.

Παρτάρουν λες και όλα είναι εντάξει! Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Το να αναφέρουν γονείς σε μένα το θέμα αυτό δεν φτάνει. Πρέπει κάποιος να βρει το κουράγιο να το μεταφέρει στους αρμοδίους! Δεν είναι ώρα για πάρτι, για συγκεντρώσεις για συνωστισμούς! Αλλιώς είναι θέμα χρόνου και ο ιός να κατακλύσει τα σχολεία μας και επώδυνα μέτρα να εφαρμοστούν στο νομό μας. Ακούει κανείς;