Κορονοϊός: Αποστολή sms σε νέο πενταψήφιο αριθμό για μετακινήσεις στα καταστήματα

Ο αριθμός θα αφορά αποκλειστικά στις μετακινήσεις για το λιανεμπόριο-Διατηρείται το 13033 για αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία-Στόχος το γρηγορότερο άνοιγμα της αγοράς και αποτροπή κατάχρησης των μετακινήσεων

Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να διευκολύνει αποκλειστικά το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες οι οποίοι θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, θα στέλνουν sms στον νέο αριθμό. Ωστόσο, το μήνυμα θα έχει διάρκεια 3 ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνον μία φορά την ημέρα.

Ωστόσο, το 13032 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες, ισχύει το 13033.

Στόχος το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η Κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο πενταψήφιο αριθμό να πετύχει το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ στόχος είναι να αποτραπεί και η κατάχρηση των μετακινήσεων με τον συγκεκριμένο αριθμό.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στoν ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.