Κορονοϊός, Καβάλα: Και νέο κρούσμα στο 7ο Γυμνάσιο. Θετικός μαθητής της Γ’ Τάξης

Πρόκειται για μαθητή που φοιτεί σε άλλο τμήμα από αυτό που ήδη τελεί σε αναστολή - Οι γονείς ήδη έχουν ειδοποιηθεί να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο - Αναμένεται η απόφαση της Δευτεροβάθμιας για τα περαιτέρω

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαρτίου 2021 γνωστοποιήθηκε στη Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ότι μαθητής που φοιτεί σε τμήμα της Γ’ Τάξης του σχολείου «βρέθηκε» θετικός στον νέο κορονοϊό.

Την ενημέρωση έκαναν οι ίδιοι οι γονείς. Το παιδί είναι ασυμπτωματικό, ωστόσο επειδή ήρθε σε επαφή με φιλικό πρόσωπο που είναι θετικό, υπεβλήθη προληπτικά σε τεστ κορονοϊού το οποίο «βγήκε» επίσης θετικό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε αναστολή ένα ακόμη τμήμα του 7ου Γυμνασίου όπου εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ενώ «κλειστό» παραμένει για δεύτερη εβδομάδα το 2ο Λύκειο Καβάλας το οποίο συστεγάζεται με το 7ο Γυμνάσιο.

Με το που έγινε γνωστή ή ύπαρξη ενός ακόμη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού, οι γονείς του τμήματος της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου ειδοποιήθηκαν να «πάρουν» τα παιδιά τους από το σχολείο, ενώ η Διεύθυνση, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ενημερώνει τη Διεύθυνση Υγείας για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Λογικά, μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί η επίσημη απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για «κλείσιμο» του τμήματος για τις επόμενες 14 ημέρες.