«Καμπανάκι» Χαρδαλιά σε Καβαλιώτες: Πλησιάζετε το σημείο συναγερμού. Τηρήστε τα μέτρα!

Ένα στάδιο πριν το «βαθύ κόκκινο» η περιοχή μας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την ένταξη στο “βαθύ κόκκινο” της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας καθώς και του δήμου Ανωγείων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαρτίου 2021 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η ένταξη από αύριο το πρωί, όπως είχε ανακοινωθεί, στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, μετά και τον δεύτερο ισχυρό σεισμό που έπληξε εχθές την περιοχή, προκειμένου να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση των ζημιών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απηύθυνε επίσης νέα έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού που αυστηροποιήθηκαν την Τετάρτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά, “ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό”, κάτι που επεσήμανε ότι επιβεβαιώνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα

Πρόσθεσε ότι πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις μεταλλάξεις που επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα σε όλη την επικράτεια.

“Για να περιοριστεί η πανδημία χρειάζεται η συμβολή όλων μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, επισημαίνοντας πόσο κρίσιμο είναι να τηρούμε όλοι τα μέτρα, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, και να μετακινούμαστε μόνο όταν είναι πολύ απαραίτητο, μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιά σημείωσε ότι παρατηρείται αισθητή επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας τα τελευταία 24ωρα σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο και Χανιά, όπου όπως τόνισε οι δείκτες επιδεινώνονται σιγά-σιγά και πλησιάζουν το σημείο συναγερμού.

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών να τηρούν τα μέτρα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.