5ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» των μαθητών στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής

«Στα μάτια μας δεν είστε "υπερήρωες", αλλά φυσιολογικοί άνθρωποι που κάνετε το καλύτερο δυνατό»: Τα παιδιά έφτιαξαν και πρόσφεραν στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας χειροποίητους σελιδοδείκτες με έργα γυναικών καλλιτεχνών

Το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Συμπράξεων Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων» Erasmus+ 2020-1-ES01-KA229-082556_4 «Προχωρώντας προς μία ισότιμη Ευρώπη» και με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2021 ευχαρίστησε τις γυναίκες υγειονομικούς της πρώτης γραμμής στο πρόσωπο της χειρουργού και Διευθύντριας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Μ. Πλασάτη, προσφέροντας χειροποίητους σελιδοδείκτες με έργα γυναικών καλλιτεχνών που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες με την καθηγήτρια Εικαστικών, Αντιγόνη Τσαφή, καθώς και ευχαριστήριες επιστολές που έστειλαν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Ιταλίας και της Ισπανίας με τα οποία συνεργάζεται το σχολείο.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση της κ. Πλασάτη σε τμήμα του σχολείου για το έργο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου και τη δική της επαγγελματική πορεία στις 11 Φεβρουαρίου 2021 τιμώντας «Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη».

Από αριστερά: Αικ. Ρεγγούζα, εκπαιδευτικός 5ου Γυμνασίου, Κ. Καμηλιώτου, Υποδιευθύντρια 5ου Γυμνασίου, Α. Τσαφή, εκπαιδευτικός 5ου Γυμνασίου, Μ. Πλασάτη, Διευθύντρια ΤΕΠ, Προϊσταμένη ΤΕΠ

Όπως πολύ αληθινά έγραψαν οι μαθητές στις ευχαριστήριες επιστολές οι οποίες δόθηκαν σε όλους τους υγειονομικούς του Τμήματος Covid: «Στα μάτια μας δεν είστε “υπερήρωες”, αλλά φυσιολογικοί άνθρωποι που κάνετε το καλύτερο δυνατό. Άνθρωποι σαν και εσάς στηρίζουν την ανθρωπότητα, μας δίνουν ελπίδα, δύναμη, πίστη. Παρά τις εξαντλητικές βάρδιες, ντυμένοι σαν αστροναύτες, προσπαθείτε με μάτια που μιλούν να γεμίστε το μεγάλο κενό που αφήνει ο Covid: την απόλυτη μοναξιά. Σας έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρετε. Συνεχίστε δυνατά για εσάς και για εμάς!».