Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη»: Εθελοντικές αιμοδοσίες στον Δήμο Νέστου

Αιμοδοτικές δράσεις του Συλλόγου το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 σε δύο σημεία του Δήμου-Θα προηγηθεί δωρεάν έλεγχος αντισωμάτων για τον κορονοϊό Covid-19

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η Αγάπη», με την ευγενική υποστήριξη της κινητής μονάδος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται στον Δήμο Νέστου και πραγματοποιεί πρωινή εθελοντική αιμοδοσία από τις 09:30 έως και τις 14:00 στη Νέα Καρυά στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καρυάς «Πινελιές Ζωής». Το ίδιο απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Ερατεινό από τις 17:00 έως και τις 21:00 στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερατεινού.

Θα γίνει δωρεάν έλεγχος αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-COV-2 που υποδηλώνουν φυσική ανοσία, δηλαδή αν κάποιος ήρθε σε επαφή ή ασθένησε από τον ιό, ώστε η αιμοδοσία να γίνει με ασφάλεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν στο έντυπο το πεδίο Β1 ή να στείλουν SMS στο 13033 με την αιτιολογία 1 (Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνίσταται μετά από σχετική επικοινωνία), ενώ ειδικά για τις μετακινήσεις από άλλα δημοτικά διαμερίσματα θα δοθεί βεβαίωση μετακίνησης και συμμετοχής κατά την επιστροφή.