Καβάλα: «Τρυπάνε» κάτω από την πεσμένη γέφυρα, αλλά όχι για να βρουν νερό… [φωτογραφίες]

Πού αποσκοπούν και πόσο θα διαρκέσουν οι γεωτρήσεις που διενεργούνται στο πλαίσιο της μελέτης αποκατάστασης του δρόμου που έχει «καταρρεύσει»

Ένα γεωτρύπανο έχει «εγκατασταθεί» στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα, στο ύψος της πεσμένης γέφυρας «κάτω» από το παλιό νοσοκομείο, με σκοπό τις επόμενες ημέρες να διενεργηθούν διερευνητικές γεωτρήσεις στο υπέδαφος.

Τις γεωτρήσεις αυτές διενεργεί η Εγνατία Οδός ΑΕ και εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση του τμήματος του δρόμου που κατέρρευσε [γέφυρα] και παραμένει «κλειστό» εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Οι γεωτρήσεις αποσκοπούν στο να «δούνε» οι μελετητές την κατάσταση του υπεδάφους κάτω από τον δρόμο και να «δείξουν» αν, κατά την αποκατάσταση, θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση ή και ενδεχόμενα «μπάζωμα» έτσι ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές «υποχωρήσεις».

Τα συνεργεία του εργολάβου που εκτελεί το έργο συνεπικουρεί η Τεχνική Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας παρέχοντάς τους τις απαραίτητες -για τις γεωτρήσεις- ποσότητες νερού με το βυτιοφόρο της επιχείρησης.

Οι γεωτρήσεις αναμένεται να διαρκέσουν λίγες ημέρες.