Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Προβληματισμός από την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευομένων με κορονοϊό

Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης: «Ευχόμαστε να μην κλιμακωθεί η αυξητική τάση που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες» - Ποια η «εικόνα» σήμερα στις «κορονο-κλινικές» και τη ΜΕΘ-Covid του Ιδρύματος

Μπορεί τα νούμερα να μην «αγγίζουν» ή να προσεγγίζουν αυτά του περασμένου Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου, ωστόσο τα νούμερα του κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «δείχνουν» μια μικρή «έξαρση», γεγονός που προβληματίζει Διοίκηση και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Η «εικόνα» το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαρτίου 2021 έχει ως εξής: Στην «κορονο-κλινική» του ΓΝΚ νοσηλεύονται συνολικά 27 ασθενείς με Covid-19 [οι 7 από αυτούς είναι περιστατικά από τη γειτονική Δράμα και οι υπόλοιποι Καβαλιώτες], ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid νοσηελεύονται 3 άτομα.

«Μπορεί τα νούμερα να ακούγονται μικρά, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι μόλις λίγες μέρες πριν είχαμε φτάσει και σε… μονοψήφιο αριθμό νοσηλειών», επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει είναι και η μικρή, προς το παρόν, αλλά σταθερή αύξηση των θετικών κρουσμάτων που «εμφανίζονται» στο Νοσοκομείο κατά τους καθημερινούς ελέγχους. «Ευτυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και πηγαίνουν στο σπίτι τους», σημειώνει ο κ. Κλειτσιώτης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Διοικητής εύχεται αυτές οι ενδείξεις να μην οδηγήσουν στην παγίωση μιας κατάστασης που μπορεί να σημαίνει και μια ανησυχητική έξαρση και να «δούμε» νούμερα που θα θυμίζουν την κορύφωση του δεύτερου κύματος, λίγους μήνες πριν.