Κορονοϊός, Νοσοκομείο Καβάλας: Καταγράφεται μία τάση «αποσυμπίεσης»

Μηδέν νέες εισαγωγές τα τελευταία δύο 24ωρα - Πώς διαμορφώνεται η «εικόνα» σήμερα σε «κορονο-κλινική» και ΜΕΘ-Covid

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τα νέα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται γεωμετρικά σε όλη την Ελλάδα, η αυξητική τάση που σημειώνεται και στην Καβάλα δεν «μεταφράζεται» σε αντίστοιχες εισαγωγές νοσούντων στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, «περίπου το 99% των νέων κρουσμάτων φεύγει στο σπίτι του με οδηγίες», γεγονός που δεικνύει ότι η περιοχή μας «περνάει» το τρίτο κύμα της πανδημίας αρκετά ανώδυνα, πάντα σε σχέση με το δεύτερο του περασμένου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έφτασε στο σημείο να «φιλοξενεί» στις 3 «κορονο-κλινικές» του έως και πάνω από 150 ασθενείς, με τη ΜΕΘ-Covid να είναι επί μέρες «κατειλημμένη» με σταθερά 12 ασθενείς στις κλίνες της.

Αυτήν τη στιγμή στο ΓΝΚ νοσηλεύονται 24 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, με τους 7 από αυτούς να προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid νοσηλεύονται 3 άτομα.

Ενδεικτικό της καλής «εικόνας» αλλά και της τάσης «αποσυμπίεσης» που καταγράφεται είναι ότι τα τελευταία δύο 24ωρα δεν έγινε καμία νέα εισαγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, αυτοί συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό. Καθημερινά, στα 5 εμβολιαστικά κέντρα [2 στην Καβάλα και από 1 σε Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη και Θάσο] εμβολιάζονται περί τους 400 συμπολίτες μας βάσει προγράμματος.