1821-2021: Καβαλιώτισσα εκπαιδευτικός «χαρτογράφησε» τα τραγούδια της Επανάστασης μαζί με τους μαθητές της

Η Δέσποινα Κυριακίδου και τα «παιδιά» της δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη που «τραγουδά» τον Αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία - «Ακούστε» τον!

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο αλλά και άκρως συμμετοχικό τρόπο βρήκε μια Καβαλιώτισσα εκπαιδευτικός για να γιορτάσει, μαζί με τα παιδιά της τάξης της, την Επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης [1821-2021].

Η Δέσποινα Κυριακίδου που υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης δημιούργησε μαζί με τους μαθητές των τμημάτων ένταξης του σχολείου έναν διαδραστικό χάρτη. Πατώντας κάποιος επάνω στις «σημασμένες» με νότες περιοχές του χάρτη, μπορεί να ακούσει κάποια από τα δημοτικά τραγούδια που ο λαός μας «έγραψε» για να τιμήσει τους ήρωες του ’21.

Δείτε και… «ακούστε» τον χάρτη πατώντας εδώ

Η Δέσποινα Κυριακίδου έγραψε σχετικά στο Facebook για το όλο εγχείρημα:

«Με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, μαζί με τα παιδάκια μου από τα τμήματα ένταξης του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης, δημιουργήσαμε τον παρακάτω διαδραστικό χάρτη με δημοτικά τραγούδια της επανάστασης. Προσωπικά, τα δημοτικά τραγούδια με συγκινούν, γιατί μεταφέρουν αυτούσια και ανόθευτη τη λαχτάρα για απελευθέρωση. Στόχος των ανώνυμων δημιουργών τους ήταν να θρέψουν την ελπίδα για επανάσταση κι ελευθερία. Αποτελούν, αναμφισβήτητα, μία έκρηξη δημιουργικότητας αμόρφωτων μεν ανθρώπων, με απίστευτη όμως δυναμική κι υψηλά φρονήματα. Σαφώς, ο χάρτης μας παραθέτει ελάχιστα από τα 300-400 δημοτικά τραγούδια της επανάστασης του ’21, είναι όμως μια δημιουργική κίνηση των παιδιών, για την οποία καμαρώνω»!