Καβάλα: Στα γαλανόλευκα «ντύθηκε» ο Πλατανότοπος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση [φωτογραφίες]

Μια πρωτοβουλία του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Βαχαρέλη, με τη συνδρομή κατοίκων και συλλόγων του χωριού και κυρίως της νεολαίας

Μπορεί ο κορονοϊός να μην επιτρέπει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων οι οποίες αρμόζουν στη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ωστόσο κάθε τόπος, κάθε χωριό βάζει τη δική του γαλανόλευκη ψηφίδα για να τιμήσει την Εθνική Επέτειο.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ελήφθη από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου του Δήμου Παγγαίου, Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Βαχαρέλη, ο οποίος «έντυσε» την εκκλησία με ελληνικές σημαίες και με πανό σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Παράλληλα, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 από τα μεγάφωνα του Ιερού Ναού θα ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια με θέμα το 1821 και εκκλησιαστικοί ύμνοι, ενώ θα γίνεται ανά διαστήματα και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σε αυτό το εγχείρημα ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου είχε πολύτιμους «συμμάχους» κατοίκους του χωριού, συλλόγους, όπως η ποδοσφαιρική ομάδα ΦΡΙΞΟΣ Πλατανοτόπου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανοτόπου και κυρίως, τη νεολαία του χωριού, η οποία συνέδραμε εθελοντικά την πρωτοβουλία.

Παράλληλα, ευχαριστεί ονομαστικά όλους όσοι με τον τρόπο τους βοήθησαν, ώστε να γίνει πράξη η πρωτοβουλία και συγκεκριμένα τους: Γιώργο Φωτιάδη, Αλέξη Βερβερίδης, Γιώργο Βερβερίδη,  Θεόφιλο Σοφιανόπουλο, Σωτήρη Σοφιανόπουλο, Λάζαρο Εμενίδη, Λάζαρο Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Φωτιάδη και Βαγγέλη Βαγγίδη.