Καβάλα, 25η Μαρτίου 2021: Τιμητική διέλευση πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την πόλη [βίντεο, φωτογραφίες]

Δύο F-16BLK πέρασαν σε κλειστό σχηματισμό πάνω από την πόλη ως φόρος τιμής της Πολεμικής Αεροπορίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και για να κάνουν τον κόσμο να «Σηκώσει το κεφάλι ψηλά»

Τιμητική διέλευση πραγματοποίησαν πάνω από την Καβάλα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το πρωί της 25ης Μαρτίου 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Φωτογραφία: Πασχάλης Παλαβούζης

Συγκεκριμένα, πέταξαν πάνω από την πόλη σε κλειστό σχηματισμό δύο F-16BLK 30 της 330 Μοίρας «ΚΕΡΑΥΝΟΣ BLACK» της 111 Πτέρυγας Μάχης, δίνοντας στον κόσμο μια αφορμή να «Σηκώσει το κεφάλι ψηλά».

Φωτογραφία: Πασχάλης Παλαβούζης

Ο συγγραφέας, ιστορικός-ερευνητής Αεροπορικής και Στρατιωτικής Ιστορίας, Πασχάλης Παλαβούζης αποτύπωσε με τη φωτογραφική του μηχανή τη διέλευση των αεροσκαφών, δίνοντας παράλληλα και τις δικές του ευχές για την Εθνική Επέτειο: «Η ΠΑ γιορτάζει… Γιορτάζουν οι μαχητές των ουρανών μας, που προασπίζονται με υψηλό ηθικό και άφταστη ορμή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μέρα και νύχτα, 365 μέρες τον χρόνο. Η 330 Μ είναι η πρώτη Μοίρα της ΠΑ μας που εφοδιάστηκε με τα F-16C και η πρώτη που εκτέλεσε αποστολές αναχαίτισης με τον νέο (τότε) τύπο… Χρόνια Πολλά Πολεμική Αεροπορία, Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Καβάλα!».

Δείτε [εδώ] τη διέλευση των πολεμικών αεροσκαφών