«Η τέχνη του δρόμου» προβάλλει την Καβάλα

Προβολή της ιστορίας και των φυσικών καλλονών της περιοχής, μέσα από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 που θα προβληθεί την Απρίλιο

«Η τέχνη του δρόμου» είναι η νέα ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, δια χειρός του διάσημου, δημιουργίες του οποίου θα βρούμε σε όλη την Αθήνα, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (Παρίσι, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη και στο Σενζέν της Κίνας).

Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Same84, σε ένα μεγάλο ταξίδι δημιουργίας, σε όλη την Ελλάδα. Επισκέπτεται γνωστούς τόπους με μοναδική ιστορία, μαθαίνοντας κι αλληλεπιδρώντας με τους κατοίκους του, προβάλλοντας το σύμβολο που καθορίζει τον κάθε τόπο.

Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει τον συγκεκριμένο τόπο σε τουριστικό προορισμό, καθιστώντας με το ίδιο του το έργο, αλλά και την αλληλεπίδρασή του με τους κατοίκους, την καλύτερη και πιο δυνατή προβολή του μέσα από το κανάλι της ΕΡΤ3.

Πρόκειται για την πρώτη πρωτότυπη εκπομπή που το ταξίδι συναντά την τέχνη του δρόμου, αφήνοντας το ξεχωριστό της αποτύπωμα, ενώ για πρώτη φορά μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε κάθε στάδιο την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου με τον τηλεθεατή να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία, από τη σύλληψη έως την υλοποίηση του πρωτότυπου δημόσιου έργου.

Στο τέλος κάθε ταξιδιού ο street artist αφήνει στο μέρος που επισκέπτεται τη δική του καλλιτεχνική δημιουργία (graffiti – φωτογραφία / 6ο Λύκειο Καβάλας).

Το ντοκιμαντέρ «Η τέχνη του δρόμου», με θέμα την ιστορία και τα αξιοθέατα της Καβάλας, θα προβληθεί τον Απρίλιο (ΕΡΤ3).