Καβάλα: Κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία από το Εβραϊκό Μνημείο και άφησαν… σημείωμα

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπόδουλοι στην ημιμάθεια και στην ασχετοσύνη τους» η απάντηση του Δημάρχου Καβάλας-Τί έγραφε το σημείωμα

Με το μήνυμα ότι «έτσι γιορτάζουμε πραγματικά τα 200 χρόνια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ξεσκίζοντας και ποδοπατώντας όπως οι πρόγονοί μας τα μισητά σύμβολα της δουλείας», άγνωστος ή άγνωστοι κατέβασαν και ποδοπάτησαν την Ευρωπαϊκή σημαία η οποία ήταν τοποθετημένη δίπλα από το Μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους ναζί.

Μάλιστα, άφησαν και σημείωμα εξηγώντας του λόγους για τους οποίου προέβησαν σε αυτήν την πράξη (δείτε παρακάτω το σημείωμα).

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, σχολιάζοντας το γεγονός, έκανε λόγο για μια πράξη η οποία και προσβάλλει την Καβάλα και είναι και εκτός πραγματικότητας, συνιστώντας στους δράστες να… ανοίξουν και κανένα βιβλίο ιστορίας.

«Υπόδουλοι είναι αυτοί οι τύποι, υπόδουλοι στην ημιμάθεια και στην ασχετοσύνη τους. Ας αφήσουν τις βλακείες, γιατί ρεζιλεύουν την πόλη και όποιος από αυτούς τους κυρίους θέλει, ας έρθει να του δώσω ένα βιβλίο ιστορίας να διαβάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μουριάδης στο Center TV.

Σημειώνεται ότι δε σημειώθηκε άλλος βανδαλισμός στο σημείο, πλην της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας