Καβάλα: Η 61χρονη-θύμα τροχαίου κατέληξε, αλλά χάρισε… ζωή!

Η οικογένεια της συνταξιούχου νοσηλεύτριας αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της - Το πρωί ολοκληρώθηκε η χρονοβόρα διαδικασία - Κ. Κλειτσιώτης: «Μακάρι να βρει μιμητές»

Δύο εβδομάδες μετά το τροχαίο ατύχημα που σόκαρε την κοινωνία της Καβάλας [διαβάστε περισσότερα εδώ], η Καβαλιώτισσα που «χτυπήθηκε» από διερχόμενο αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και εγκαταλήφθηκε από τον οδηγό του, δυστυχώς δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Η 61χρονη συνταξιούχος νοσηλεύτρια η οποία είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις, κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2021.

Ωστόσο, η οικογένειά της αποφάσισε να χαρίσει ζωή μέσα από τον θάνατο του αγαπημένου προσώπου της και να δωρίσει τα όργανά της.

Η χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα όργανα που έλαβαν οι γιατροί ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και οι κερατοειδείς.

«Μακάρι η μεγαλειώδης αυτή πράξη των ανθρώπων της άτυχης γυναίκας να βρει μιμητές», δήλωσε σχετικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που έκοψε το νήμα της ζωής της 61χρονης Καβαλιώτισσας δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις έρευνες της Αστυνομίας.