Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης

«Νικήθηκε» από τον καρκίνο στην ηλικία των 55 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζούσε ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος, συνδικαλιστής και πολιτικός Παναγιώτης Νεστορίδης μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ήταν μόλις 55 ετών

Ο Παναγιώτης Νεστορίδης έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα σε ΜΜΕ της γενέτειρας πόλης του, ενώ ήταν και ανταποκριτής στην Καβάλα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης».

Το 1998 ήταν ο πρώτος εκδότης της Καθημερινής Εφημερίδας της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια δραστηριοποιούνταν ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη, κατά κύριο λόγο στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «ΕΘΝΟΣ» όπου ήταν υπεύθυνος για τα αγροτικά θέματα.

Επίσης, είχε διατελέσει πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ), αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και γενικός γραμματέας στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου.

Παναγιώτης Νεστορίδης και Κώστας Κατσιμίγας

Παρόλο που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτης Νεστορίδης πολιτεύονταν στην Καβάλα. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ με την παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας του Κώστα Κατσιμίγα.

«Παναγιώτη, φτωχύναμε πολύ…»

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής ειδήσεων του Center TV Νίκος Σπιτσέρης ο οποίος «συνδέονταν» με τον εκλιπόντα επαγγελματικά, φιλικά αλλά και πνευματικά, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το δικό του «αντίο» στον Παναγιώτη Νεστορίδη:

«Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, ο σύντροφος, ο φίλος, ο κουμπάρος, ο συνάδελφος, αυτός ο πάνω από όλα υπέροχος άνθρωπος δεν μένει πια εδώ. Έμειναν πολλά κρασιά που δεν ανοίχτηκαν, πολλές συζητήσεις που δεν αρχίνησαν κι ένα μεγάλο παράπονο για τον καριόλη τον καρκίνο. Ρε Παναγιώτη, φτωχύναμε πολύ».