Καβάλα: Ξυλοδαρμός και απειλές σε μάρτυρα στην υπόθεση του θανάτου του Κώστα Δασκάλου

Τι αναφέρει για την υπόθεση ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας-Τα νέα στοιχεία από τη μάρτυρα «κλειδί» στην υπόθεση και το λάθος που σύμφωνα με την ίδια την «αποκάλυψε» στους δράστες

Άγρια επίθεση από κάποιους οι οποίοι θέλησαν να της κλείσουν το στόμα δέχτηκε η μάρτυρας «κλειδί» στο θρίλερ του θανάτου του 40χρονου δημοτικού υπαλλήλου, Κώστα Δασκάλου, που βρέθηκε νεκρός σε ένα πηγάδι στην Καβάλα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso.

Η γυναίκα, η οποία κατέθεσε στην Αστυνομία ότι είδε τον άτυχο άνδρα να μπαίνει σε ένα τζιπ μαζί με άλλα τρία άτομα και στη συνέχεια άκουσε πυροβολισμούς, κατέληξε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο, ενώ δέχεται και ανώνυμες απειλές, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει σπίτι και δουλειά!

Το ρεπορτάζ της Espresso με την αποκλειστική δήλωση της γυναίκας αναφέρει ότι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2021 υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τρία άτομα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της: «Έσκυψα για να βάλω λουκέτο στο μηχανάκι μου. Πριν προλάβω να σηκωθώ δέχτηκα μια κλοτσιά στο πρόσωπο και στον λαιμό! Ήταν δύο κοπέλες και ένας άνδρας που με χτύπησαν βάναυσα και με αποκάλεσαν “μπάσταρδη”! Ευτυχώς, ένας γείτονας άκουσε τη φασαρία και τράπηκαν σε φυγή» περιγράφει.

Εμπλοκή στη υπόθεση

Όπως λέει, οι δράστες είναι γνωστοί στην ίδια και πιστεύει ότι η επίθεση έγινε λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του Κώστα Δασκάλου. «Πηγαίναμε στο ίδιο γυμνάσιο και απ’ όσο γνωρίζω είναι σε κέντρο αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά. Μάλιστα, είναι φίλοι ενός άνδρα που κλήθηκε να καταθέσει στην Αστυνομία για την υπόθεση. Το λάθος έγινε από τηλεοπτική εκπομπή που μου είπαν ότι θα με βγάλουν στον αέρα με αλλοιωμένη φωνή και δεν αλλοίωσαν τη φωνή μου, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθώ. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, βρήκα σπασμένο το λουκέτο της μηχανής μου. Παρά το σοκ και τον ξυλοδαρμό, δε νιώθω φόβο και θέλω να βγει στο φως η αλήθεια!» αναφέρει στην Espresso η μάρτυρας.

Ο ξυλοδαρμός προκάλεσε την αντίδραση της δικηγόρου της οικογένειας Δασκάλου, Ανθούλας Ανάσογλου, η οποία ξεσπά κατηγορώντας την Αστυνομία για ολιγωρία. «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η ολιγωρία στην περισυλλογή στοιχείων και η μη αξιολόγηση επαρκώς των μαρτυρικών καταθέσεων που ρίχνουν κάποιο φως οδήγησαν σε καταστάσεις ντροπιαστικές, όπως η άγρια επίθεση που δέχτηκε η μάρτυρας που κατέθεσε πρόσφατα. Δυστυχώς, μόλις είχε ξεκινήσει η επικοινωνία με άλλη μάρτυρα, που σιγά σιγά εξελισσόταν σε συγκλονιστική κατάθεση, αλλά σταμάτησε απότομα μετά την επίθεση που δέχτηκε η πρώτη! Καλούμε τις αστυνομικές Αρχές να επιληφθούν άμεσα και θα προχωρήσω σε καταγγελία για αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα. Κανείς δε θα εμποδίσει την αλήθεια να λάμψει και στο τέλος όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», δηλώνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Δασκάλου είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 2020 από την Καβάλα και το πτώμα του βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου. Αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε από τον ιατροδικαστή, Νικόλαο Κιφνίδη σε πνιγμό συνεπεία ατυχήματος, καθώς δεν εντόπισε προθανάτιες κακώσεις ή ίχνη πάλης.

Το γκρι τζιπ

Ωστόσο, η αποκλειστική μαρτυρία ενός αυτόπτη που εξασφάλισε η Espresso ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έκανε λόγο για δολοφονία του δημοτικού υπαλλήλου από άτομα που επέβαιναν σε ένα γκρι τζιπ, αλλά και η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση επειδή κατέθεσε στην Αστυνομία είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα ότι τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση, στις 27 Νοεμβρίου 2020 είδε το ίδιο γκρι τζιπ να σταματάει στην περιοχή του Κυνοκομείου Καβάλας, στη στροφή για την Άσπρη Άμμο.

«Στο αυτοκίνητο ήταν τρεις άνδρες: ο οδηγός που δεν τον ήξερα, στη θέση του συνοδηγού ήταν ο φίλος του Κώστα και στο πίσω κάθισμα ένας ψηλός άνδρας που δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Ύστερα από λίγα λεπτά άκουσα πυροβολισμούς και κάλεσα την Αστυνομία, που ήρθε περίπου μία ώρα μετά και δεν βρήκε κάτι. Έπειτα από δύο ημέρες έμαθα ότι χάθηκε ο Κώστας και πάγωσε το αίμα μου», είχε δηλώσει η μάρτυρας.

Όταν βρέθηκε η σορός του 40χρονου δημοτικού υπαλλήλου, ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή υπολόγισε ότι ο θάνατος είχε επέλθει περίπου έναν μήνα πριν, κάτι που συμπίπτει με τον χρόνο εξαφάνισης. Ωστόσο, το πόρισμά του δεν έχει παραδοθεί εγγράφως στην Αστυνομία, ενώ ύστερα από τόσο καιρό ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.

*Πηγή: espressonews.gr Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης