Δήμος Παγγαίου: Μια όαση πρασίνου «γεννήθηκε» στο 2o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης [φωτογραφίες]

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, τη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Παγγαίου και τη συνδρομή μαθητών και εθελοντών, υπάλληλοι του δήμου άλλαξαν την εξωτερική όψη του σχολείου

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020, όταν ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης επιτήρησε την πρόοδο των εργασιών αναπαλαίωσης και βελτίωσης του νεοκλασσικού κτιρίου-αρχιτεκτονικού στολιδιού στο οποίο στεγάζεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.

Πέρα από την εξέλιξη των εργασιών, υπήρξε και μια άλλη διαπίστωση: Η έλλειψη πρασίνου και κυρίως δέντρων από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Και έτσι ξεκίνησαν όλα

Με τη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Παγγαίου και τη συνδρομή μαθητών και εθελοντών, υπάλληλοι του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες και άλλαξαν την εξωτερική όψη του σχολείου, δίνοντας… χρώμα και άρωμα Άνοιξης.

Φυτεύτηκαν καλλωπιστικά δέντρα για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος, θάμνοι, λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναδάσωσης, δεντροφύτευσης και εξωραϊσμού κοινόχρηστων χώρων.

«Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, συμμετείχαν στο εγχείρημα και μια υπόσχεση: Μόλις με το καλό ανοίξουμε, μαζί με τους μικρούς μαθητές μας πια, να συνεχίσουμε όσα σήμερα ξεκίνησαν! Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε! Αναδασώνουμε, δεντροφυτεύουμε και εξωραΐζουμε», αναφέρει στο μήνυμά της η Διεύθυνση του σχολείου.