Πάσχα στο χωριό με… τεστ για κορονοϊό «ανά χείρας»

Διίστανται οι απόψεις των επιδημιολόγων και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό - Ποιες οι σκέψεις για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο της εξόδου του Πάσχα με τη διεξαγωγή τεστ για κορονοϊό Covid-19, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται ορισμένοι επιδημιολόγοι, χωρίς να έχει τεθεί το θέμα από Κυβερνητικά χείλη.

Χαρακτηριστική είναι η άποψη του καθηγητή επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο-τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα».

Μέτρα θα ληφθούν και για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, όπου η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θέλει να υποβάλλονται οι πολίτες σε self test πριν ταξιδέψουν με πλοίο.

Πάντως, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης διαφωνεί με το ενδεχόμενο μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε θετικός υπό προϋποθέσεις στο σενάριο.