ΙΚΚΙΚ: Θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Πωλ Καράσσο

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού «αποχαιρετά» τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή πρόεδρό του

Πέθανε το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου 2021, σε ηλικία 70 ετών, από επιπλοκές του κορονοϊού ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Πωλ Καράσσο. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Ο Πωλ Καράσσο είχε δραστηριοποιηθεί στην οικογενειακή επιχείρηση ΤΕΞΑΠΡΕΤ. Η οικογένεια Καράσσο έχει αφήσει το επιχειρηματικό του αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας μάλιστα το όνομά της στην ομώνυμη στοά.

Με αφορμή τον θάνατο Καράσσο το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού μας φίλου Πωλ Καράσσο που έφυγε εχθές από τη ζωή. Εκτός από την επιτυχημένη επιχειρηματική και κοινωνική δράση που ανέπτυξε στην πόλη του, ο γνωστός Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ., εκπροσωπώντας την Ισραηλιτική κοινότητα.

Διατέλεσε επί σειρά ετών και μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής πρόεδρος του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.

Συνέβαλε τα μέγιστα στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Καπνού της Καβάλας.

Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου μας ως εκπρόσωπος της Ισραηλίτικης κοινότητας.

Υπήρξε αρωγός του έργου του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ., στηρίζοντας το και εμπλουτίζοντας τη δράση του με κάθε δυνατό τρόπο. Το κύρος και η προσωπικότητα του αποτέλεσαν σταθμό εξέλιξης του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.

Η ευρύτερη οικογένεια Καράσσο, με ρίζες αιώνων στη Θεσσαλονίκη, άφησε το δικό της στίγμα στην οικονομία και την κοινωνία της πόλης. Ο Πωλ με τη συνεχή παρουσία του στα δρώμενα του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. και της Καβάλας, που τόσο αγαπούσε, άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα.

Εκφράζουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού