Νοσοκομείο Καβάλας: «Άνοιξε» και πάλι ο 3ος όροφος για Covid περιστατικά

Διαχειρίσιμη η κατάσταση σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου-Πάνω από 800 οι εμβολιασμοί σήμερα-Αισθητά μειωμένα τα κρίσιμα περιστατικά και οι θάνατοι-Ποια είναι η κατάσταση στο νοσηλευτικό Ίδρυμα

Μετά από αρκετό καιρό «άνοιξε» και πάλι -προληπτικά- ο 3ος όροφος του Γενικού Νοσοκομείου της Καβάλας για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό Covid-19, καθώς στην «κορονο-κλινική» του 5ου ορόφου νοσηλεύονται 40 περιστατικά, τα 15 εκ των οποίων από τη Δράμα, ενώ υπάρχουν 3 κενά κρεβάτια.

Σημειώνεται επίσης ότι μόνον την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 εισήχθησαν στο Νοσοκομείο 7 άτομα με κορονοϊό.

Όσον αφορά τη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου, νοσηλεύονται 4 ασθενείς, ενώ υπάρχουν 8 κενά κρεβάτια, με τον Διοικητή του Ιδρύματος, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη να σημειώνει με δηλώσεις του στο KAVALA POST ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, μόνον την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, από το πρωί και μέχρι το απόγευμα έγιναν πάνω από 800 εμβόλια, με τους εμβολιαστικούς ρυθμούς να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί και τις ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού να είναι ελάχιστες.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της μείωσης των σοβαρών περιστατικών και των θανάτων από Covid στην Καβάλα, σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται σταθερά όσο περνάει ο καιρός, «αρκεί να τηρούμε τα μέτρα και να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε», όπως δηλώνει.