Ένας δρόμος στην Καβάλα αποκτάει… «ταβάνι» με δεκάδες φωτιστικά

Μια ενδιαφέρουσα αισθητική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης-Σε ποιον δρόμο θα γίνει, πότε και πώς-Τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να συνδράμουν τη δράση

Πριν από λίγο καιρό η ομάδα της Action Team έκανε πρόταση για μια ενδιαφέρουσα αισθητική παρέμβαση σε δρόμο της πόλης της Καβάλας, μια ιδέα η οποία ήδη εφαρμόζεται σε άλλες πόλεις και μάλιστα με αξιοπρόσεκτο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο λόγος για την τοποθέτηση φωτιστικών σε δρόμο της πόλης, με την ομάδα της Action Team να προσκαλεί τους πολίτες να δωρίσουν φωτιστικά οροφής τα οποία έχουν στην διάθεσή τους και δεν τα χρησιμοποιούν πλέον.

Ο δρόμος στον οποίο θα γίνει η παρέμβαση είναι η οδός Δαμιανού στο κέντρο της πόλης και στόχος είναι να τοποθετηθούν περίπου 40 φωτιστικά διαφόρων τύπων μέχρι το τέλος Απριλίου ή μόλις συγκεντρωθεί ο προαναφερόμενος αριθμός των φωτιστικών τα οποία θα υποστούν ειδική επεξεργασία για να  μετατραπούν από εσωτερικού χώρου σε εξωτερικού.

Η επιλογή της εν λόγω οδού έγινε κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με γνώμονα το είναι ένας γραφικός δρόμος ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική της παρέμβασης, είναι στο κέντρο της πόλης και παράλληλα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει σημείο κατατεθέν, καθώς περιβάλλεται από τα ιστορικά κτίρια των καπναποθηκών.

Η παρέμβαση είναι μια πρωτοβουλία της Action Team με τις Ποικιλίες Ανανιάδη, με υποστηρικτές τη Ζαχαροπλαστική Ευαγγέλου και το Φροντιστήριο Πουκαμισάς και την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Καβάλας ο οποίος ανέλαβε την τεχνική κάλυψη του έργου, την κάλυψη των υλικών και τη συντήρηση, ενώ την τεχνική επιμέλεια την έχει αναλάβει ο Ηλίας Τσαγκαλίδης.

Σημειώνεται ότι οι καταστηματάρχες της περιοχής «αγκάλιασαν» την προσπάθεια και βοηθούν ενεργά στην υλοποίησή της, ενώ προσδοκία των εμπνευστών της είναι ο συγκεκριμένος δρόμος να γίνει σημείο αναφοράς της πόλης και να βάλει μια ακόμη ψηφίδα στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος ως μια ιδιαίτερη παρέμβαση.

Παράλληλα, στο σημείο θα τοποθετηθεί πινακίδα με πληροφορίες σχετικά με την παρέμβαση σε δυο γλώσσες, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Όσοι θέλουν να συνδράμουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν στον αριθμό 6985 953015 ή μέσω των social media στις σελίδες της Action Team (στο Facebook εδώ). Τα φωτιστικά θα παραληφθούν από τον χώρο των πολιτών που τα προσφέρουν.