Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του

Στο σημείο της δολοφονίας του γνωστού αστυνομικού συντάκτη από τη Δράμα βρέθηκαν 17-20 κάλυκες, ενώ ο δράστης ο οποίος επέβαινε σε μηχανή τον πυροβόλησε εξ' επαφής

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο ο γνωστός δημοσιογράφος με καταγωγή από τη Δράμα, Γιώργος Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του όταν δέχτηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες και δολοφονήθηκε στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 από τους δράστες που του είχαν στήσει ενέδρα. Στο σημείο μάλιστα, βρέθηκαν σύμφωνα με την ΕΡΤ 17 με 20 κάλυκες, στοιχείο που δεν αφήνει αμφιβολίες στην υπόθεση πως οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον αστυνομικό συντάκτη.

Αναζητούνται οι δράστες του άγριου φονικού

Οι άγνωστοι που φέρεται να είναι τουλάχιστον δύο, προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ επάνω σε μια μοτοσυκλέτα, πιθανότατα όπως πιθανολογείται τύπου σκούτερ. Ο ένας από τους δύο αναβάτες της μηχανής σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε εξ’ επαφής τον δημοσιογράφο, ο οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρέθηκε μπρούμυτα έξω από το αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από την εξώπορτα του σπιτιού του. Οι αρχές να εικάζουν πως το όπλο της δολοφονίας έφερε σιγαστήρα.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης. Ειδικότερα, στην οδό στην οδό Θέμου Άννινου όπου διέμενε ο δημοσιογράφος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας, καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ υπολογίζεται πως επέστρεφε στην οικία του αμέσως μετά την τηλεοπτική εκπομπή στην οποία εμφανιζόταν και αυτό το στοιχείο οδηγεί τις αστυνομικές Αρχές να εικάζουν πως οι δράστες γνώριζαν το πρόγραμμά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Έμπειρος και ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες για δεκαετίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ, μεταξύ άλλων είχε διατελέσει επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 όπου και αποχώρησε το 2017.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, ενώ δημιούργησε και την ενημερωτική σελίδα με θέματα του αστυνομικού ρεπορτάζ bloko.gr. Είχε εργασθεί στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, που βυθίζει σε θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ενώνει τη φωνή της με το σύνολο της δημοσιογραφικής οικογένειας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να εξαντλήσουν κάθε μέσο, ώστε να διαλευκανθεί αμέσως το έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες του στη Δικαιοσύνη.

*Πηγή: thetoc.gr