Πέτσας: Πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πριν το Πάσχα

Τι «δείχνουν» οι νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την επιχείρηση «Πάσχα στο χωριό»

Οι αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων αναμένεται να ληφθούν κοντά στο Πάσχα, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά: «Κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα».

Ερωτηθείς εάν οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα επιτραπούν ενόψει του Πάσχα, ο ίδιος είπε πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε».

«Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών».