Παληό Καβάλας: Το σχολείο που «πληγώνουμε» [φωτογραφίες]

Βανδαλισμοί, πεταμένα σκουπίδια και φθορές εν μέσω πανδημίας στο σχολικό συγκρότημα του οικισμού

Μπορεί τα σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο τα σχολικά συγκροτήματα παραμένουν ένας καθημερινός τόπος συνάντησης για τα παιδιά που θέλουν να «αποδράσουν» από τον εγκλεισμό και την τηλεκπαίδευση, να «ξεσκάσουν», να παίξουν και να βρεθούν με τους φίλους τους.

Δυστυχώς, όλα τα παιδιά δεν φαίνεται να σέβονται τον «ιερό» χώρο που τους φιλοξενεί, έστω και αν αυτός δεν είναι σε λειτουργία λόγω των συνθηκών, και «ασελγούν» επάνω του θέλοντας να αποδείξουν, ποιος ξέρει τι…

Τέτοιες εικόνες έλλειψης σεβασμού και ενσυναίσθησης του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και της συνύπαρξης με την εκπαιδευτική κοινότητα κατέγραψε δυστυχώς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Παληού Καβάλας: Πεταμένα μπουκάλια και συσκευασίες, σπασμένα κομμάτια ξύλου από παγκάκια, πεταμένοι κάδοι σκουπιδιών και μια καρέκλα που… «σκαρφάλωσε» πάνω από την κεντρική είσοδο του σχολείου!

Στη σχετική ανάρτησή του ο Σύλλογος σημειώνει τα εξής:

«Το σχολείο δεν είναι φυλακή. Δεν είναι τόπος ξένος. Είναι το δεύτερο σπίτι για τα παιδιά μας, γι’ αυτά που περιμένουν να ξαναπεράσουν το κατώφλι του και γι’ αυτά που τα φιλοξένησε, τα γαλούχησε, τα διασκέδασε, τα προβλημάτισε και τα άφησε να φύγουν με αγωνία να μαθαίνει για την πρόοδο και την εξέλιξή τους…

Δεν θα κλείσει πότε τις πόρτες του το σχολείο, όσο άδικα βάναυσα και να του φερθείτε. Είναι τόπος δικός σας, για εσάς, από εσάς, με εσάς. Δώστε μας τη χαρά να βλέπουμε ότι εξελίσσεστε και ομορφαίνετε και ισορροπείτε μέσα σε τόσο ανισόρροπους καιρούς… Αυτές οι εικόνες σας αδικούν. Ψάξτε να βρείτε άξιους τομείς να διοχετεύσετε την ενέργειά σας και να διαπρεύσετε! Αν πάλι θέλετε αυτό να είναι το σχολειό σας, έτσι θα μείνει και η χώρα σας, αυτό θα είναι και το σπίτι σας. Γονείς, επαγρυπνούμε, δάσκαλοι εμπνέετε, παιδιά επιλέγετε»!