Κορονοϊός: Ανάσταση στις εκκλησίες, αλλά στους εξωτερικούς χώρους και μάσκες και το καλοκαίρι

Τι ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά για το σχέδιο σε σχέση με το Πάσχα στο χωριό, την ανοσία, το μοντέλο των self tests και τους εμβολιασμούς

Για το σχέδιο σε σχέση με το Πάσχα στο χωριό, την ανοσία, το μοντέλο των self tests και τους εμβολιασμούς μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς και το πότε θεωρεί ότι θα έχουν τελειώσει για τους 50 και άνω, δήλωσε πως εξαρτάται και από τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρίες και την ΕΕ. «Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει. Για ‘μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτήν τη σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφαλείας μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το ότι κάποιοι γιατροί-νοσηλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί επισήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι σε καραντίνα γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει στο 100%, ενώ επεσήμανε πως πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή.

Αναφορικά με το μοντέλο των self tests στα σχολεία υπογράμμισε πως πέτυχε, γιατί οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα γιατί ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές και μαθητές. «Τα self tests μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα», δήλωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, εστιατόρια, παντού…» και υπογράμμισε πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλον νομό το Πάσχα είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε που βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ υπογράμμισε πως δε θα έλεγε «ναι» για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτήν την κατάσταση τώρα.

Επίσης, μίλησε για Ανάσταση στις εκκλησίες, αλλά στους εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες, ενώ σημείωσε πως «μια φορά μπορούμε να μη φιληθούμε στην Ανάσταση».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, ότι θα παραμείνουν οι μάσκες, ενώ είπε όχι για βόλτες στα στενά σοκάκια, αλλά στις παραλίες.

Πηγή:real.gr