Βασίλης Κικίλιας: Σημάδια σταθεροποίησης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Προβληματισμός για Καβάλα και Θάσο

Στη 2η θέση η Θάσος σύμφωνα με τον δείκτη κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους-Έντονα αυξητική τάση των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού Covid-19 σε πολλές περιοχές της χώρας δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου 2021.

Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, ενώ σε μία ημέρα με 75.000 τεστ (αριθμός ρεκόρ) διαμορφώθηκε στο 5,3.

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 27.462, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000, παρουσιάζοντας και εδώ σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση, εκτός από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονα αυξητική τάση.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το αυξημένο φορτίο σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη πιέζει τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, υπάρχουν επίσης Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες προβληματίζουν, όπως της Καλύμνου, Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας.

Μάλιστα ο δείκτης της Θάσου αναφορικά με τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι 58,1, δεύτερος μεγαλύτερος στην Ελλάδα μετά το Κιλκίς.

«Η πιστή τήρηση των μέτρων και οι εμβολιασμοί μας φέρνουν σε επιθυμητά αποτελέσματα και επιτρέπουν να ελπίζουμε αρχικά σε μία μερική κανονικότητα και αργότερα σε ολική κανονικότητα. Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ο κ. Κικίλιας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.