Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στον Νέστο και καθημερινά rapid tests στον γενικό πληθυσμό

Διαβάστε πότε και πού θα «εγκατασταθεί» το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Επαρχία Νέστου και πώς μπορείτε να υποβληθείτε σε έλεγχο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, από τις 08:00 έως τις 11:00 το πρωί, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου [rapid test] κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Υπεύθυνος της Επιστημονικής Λειτουργίας του ΚΥ Χρυσούπολης Γεώργιος Δαλακούρας σημειώνει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Επαρχία Νέστου. Εφιστάται η προσοχή των πολιτών στην πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και περιορισμού της διασποράς της νόσου (αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικού, τήρηση αποστάσεων)».

Για να υποβληθούν οι πολίτες σε έλεγχο δεν χρειάζεται ραντεβού, ωστόσο είναι απαραίτητη η προσκόμιση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).