Θόδωρος Μουριάδης: Υποχρέωσή μας να ενσωματώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

«Η 18η Απριλίου ορίστηκε από την UNESCO και εορτάζεται τα τελευταία 39 χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών. Η ανάδειξη και προστασία του πλούσιου αρχαιολογικού αποθέματος που διαθέτει η περιοχή μας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Έχουμε την υποχρέωση να ενσωματώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία των προγόνων μας.

Σε μας ανήκει επίσης η μεγάλη ευθύνη να παραδώσουμε αναλλοίωτη στις νέες γενιές, αυτή την τεράστιας αξίας παρακαταθήκη.
Η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO πριν από πέντε χρόνια, μας πρόσφερε τη δυνατότητα να εξέλθουμε από τα στενά γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας και να προβάλλουμε στη διεθνή κοινότητα το ένδοξο παρελθόν της μακεδονικής γης.

Στη δική μας διακριτική ευχέρεια εναπόκειται να αξιοποιήσουμε αυτό το βήμα και να οικοδομήσουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, με εχέγγυα τον απτό και άυλο πολιτισμό μας».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας