Κορονοϊός: Κρούσματα στο παράρτημα Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Θετικοί έξι φοιτητές

Σε «καραντίνα» οι φοιτητικές εστίες - Μαζικά μοριακά τεστ και ιχνηλάτηση επαφών τα επόμενα βήματα

Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, δέκα (10) φοιτητές του παραρτήματος Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος οι οποίοι παρουσίασαν ήπια γριπώδη συμπτώματα υπεβλήθησαν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου [Rapid Test] κορονοϊού και οι έξι (6) από αυτούς «βγήκαν» θετικοί!

Και οι έξι αυτοί φοιτητές διαμένουν στη «Φ2» φοιτητική εστία του ΔΙΠΑΕ η οποία «μπήκε» αμέσως σε «καραντίνα», ενώ όσοι διαμένουν στη «Φ1» εστία επιλέγουν να «μένουν μέσα» επίσης, για προληπτικούς λόγους.

Η Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου 2021 στο ΓΝΚ προσήλθαν για διενέργεια μοριακού τεστ κορονοϊού πάνω από 30-40 φοιτητές με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο, ενώ επίσης αύριο αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των «θετικών» φοιτητών σε συνεργασία με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αυτήν τη στιγμή σε λειτουργία βρίσκονται δύο εστίες στο παράρτημα Καβάλας του ΔΙΠΑΕ οι οποίες φιλοξενούν περίπου 100 άτομα. Τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, όπερ σημαίνει ότι εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό δεν έρχεται σε συχνή επαφή με τους σπουδαστές.