Παρατείνεται το σχολικό έτος. Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μέχρι πότε θα γίνονται μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια-Τι θα γίνει με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ούτε φέτος θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε αναφορικά με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία ως τις 25 Ιουνίου 2021 και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ως τις 11 Ιουνίου 2021, καθώς και το ότι στις 14 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου 2021 για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου 2021 για τα ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες στις 10 Μαΐου 2021 με τα self test και επισήμανε την αναγκαιότητα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ως βασικά «όπλα» για το άνοιγμα των σχολείων.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self tests, η κ. Κεραμέως είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου 2021 θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.