Αμφιδρόμηση Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού: Ολοκληρώθηκε το τοιχίο στο παλιό νοσοκομείο [φωτογραφίες]

Εντός του Μαΐου και πάλι «διπλής κυκλοφορίας» η οδός - Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των επόμενων φάσεων

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου τοιχίου αντιστήριξης, συνολικού μήκους 95 μέτρων, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργο της αμφιδρόμησης της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο ύψος της πεσμένης γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα ο ανάδοχος ξεκινάει την κατασκευή των νέων πεζοδρομίων μετά το «μάζεμα» του δρόμου. Καιρού επιτρέποντος, τα νέα κράσπεδα θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Επίσης, ο κατασκευαστής θα προχωρήσει σε ενίσχυση της λιθοδομής έδρασης του δρόμου με εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος στη «βάση» του δρόμου αλλά και κάποιες εργασίες «επάνω» από το νέο τοιχίο, εντός του οικοπέδου του παλιού νοσοκομείου.

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Άσφαλτος θα «πέσει» σε τμήμα μεγαλύτερο του σημείου παρέμβασης και συγκεκριμένα από το Καρνάγιο μέχρι το δασάκι των Πεντακοσίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλα τα παραπάνω αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και ο δρόμος να δοθεί και πάλι «διπλός» στην κυκλοφορία εντός του Μαΐου.