Άρση μέτρων: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του SMS. Τι θα γίνει με εστίαση, εμπόριο

Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα του Πάσχα καφέ-εστιατόρια - Πότε θα μπορούμε να ψωνίζουμε δίχως SMS και διαδικασίες «Click»

ΠΠαρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο (click away και click in shop) αλλά και τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Συνεπώς, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Την αρχή για την εν λόγω κουβέντα ξεκίνησε χθες ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ο οποίος σε συνέντευξή του στον Αnt1 υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι από την άλλη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης δίχως SMS.

Επίσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα εστίασης, για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Το άνοιγμα της εστίασης λοιπόν τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία κατάργησης των SMS. Ακόμα δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Όπως προαναφέρθηκε τον δρόμο των SMS θα ακολουθήσουν και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο (διαδημοτικές).

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Star, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5 Μαΐου να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα χωρίς click away και click in shop.

Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.

Πηγή: iefimerida.gr