Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας: Ορόσημο προβληματισμού και όχι εορτής η 12η Μαΐου!

Το μήνυμα των Εργαζομένων στο ΓΝ Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών με αιχμές προς την Κυβέρνηση – Τρισάγιο υπέρ των Νοσηλευτών που πέθαναν στην είσοδο του Νοσοκομείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ειδικά φέτος η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Παράλληλα επισημαίνει ότι πανδημίας δεν υπάρχει πια κανείς που να μην εκθειάζει και επαινεί την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά, ενώ αφήνει αιχμές προς την Κυβέρνηση που δεν επιβραβεύει αυτή την προσπάθεια, εντάσσοντας το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και δεν προχωράει σε προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν..

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

«Οι νοσηλευτές είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο»

«Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία. Φέτος η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Οι νοσηλευτές είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, την ασθένεια, τη σωματική και ψυχική κατάπτωση. Στην αποκατάσταση η νοσηλευτική υπηρεσία αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας των ασθενών. Φροντίδα για την ομάδα των νοσηλευτών σημαίνει η εξυπηρέτηση των ασθενών , η συμπαράσταση σε καθένα ξεχωριστά ,η βοήθεια στις ανάγκες τους, η παρέα αλλά και το άγχος για την εξέλιξη τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης!

Οι πολίτες εκφράζουν το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, ώστε να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία .

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του Νοσηλευτή, μετά από 15 μήνες εργασίας σε συνθήκες πανδημίας δεν υπάρχει πια κανείς που να μην εκθειάζει και επαινεί την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά οι νοσηλευτές, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και προσφέροντας στον συνάνθρωπο από το δικό τους υστέρημα κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Και θα ήταν πράγματι ημέρα γιορτής και όχι κραυγή αγωνίας:

Αν δεν είχαμε θρηνήσει 26 συναδέλφους στη μάχη της πανδημίας,

Αν είχε χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα κατά την άσκηση των καθηκόντων η απώλεια των συναδέλφων μας,

Αν η Ελληνική πολιτεία είχε ολοκληρώσει την ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων του ΕΣΥ στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα).

Αν η Ελληνική πολιτεία δεν επιχειρούσε να χτίσει ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό κράτος που δήθεν μεριμνά για το υπέρτατο αγαθό της υγείας, επάνω στις πλάτες των Νοσηλευτών, αν δεν τους αγνοούσε και επιβράβευε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά στους ζοφερούς χώρους εργασίας τους,

Αν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων  ενισχύοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας ,

Αν υπήρχε η κατάλληλη ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας μας, ώστε ο νοσηλευτής να είναι υγιής για να παρέχει υγεία,

Αν προϋπήρχαν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, τότε και μόνο τότε, θα μιλούσαμε για γιορτή…

Μέχρι τότε όμως, η 12η Μαΐου θα αποτελεί ορόσημο προβληματισμού και όχι εορτής…»!

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Νοσηλευτών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά της Πανδημίας

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, υπέρ υγείας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 11:00 π.μ ,στον υπαίθριο χώρο, μπροστά στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου θα τελεστεί Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου, καθώς επίσης και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους στη μάχη κατά της πανδημίας την ώρα του καθήκοντος.