Η Καβάλα τιμά την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού

Διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Εθνικών αγώνων και της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού

Με όλες τις εκδηλώσεις που προβλέπονται από το πρωτόκολλο αλλά και με όλα τα έκτακτα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, θα γιορταστεί φέτος στην Καβάλα ο εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων έχει ως εξής:
– Γενικός Σημαιοστολισμος από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.
– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ  και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 09 Μαΐου 2021

– 09:40: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
– 10:00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο Υποστράτηγος εα και Πρόεδρος του Παραρτήματος Καβάλας της ΕΑΣ, Αλέξανδρος Σιρίτογλου.
– 10:45: Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης.
– 11:00: Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Eor, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙΠΑΕ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.
Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.
– 18:10:  Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Τελετάρχες ορίστηκαν οι Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η Ιωάννα Μηλιάδου υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο Αλέξανδρος Αρμάγος  υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.