Ο Δήμος Καβάλας «αδειάζει» την Action Team για την απόσυρσή της από την παρέμβαση με τα φωτιστικά στην οδό Δαμιανού

Η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει ότι τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας «δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα» και κάνει λόγο για απόφαση που «προκαλεί θλίψη και γεννά πολλά ερωτηματικά»

Δύο 24ωρα πριν τα «εγκαίνια» της εικαστικής παρέμβασης στην οδό Δαμιανού που εδώ και καιρό ετοιμάζονταν από την Action Team και τον Δήμο Καβάλας μάλλον τινάζεται στον «άερα» μετά την απόφαση της πρώτης να αποχωρήσει από τη δράση καταγγέλλοντας «κίνδυνο ατυχήματος» αλλά και «αιρετούς που δεν μπορούν να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους στους υπαλλήλους».

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021, η ομάδα ανέβασε στο Facebook την καταγγελία της, αναφέροντας ότι τα φωτιστικά που δωρίστηκαν από τους Καβαλιώτες με σκοπό να «φωτίσουν» την οδό Δαμιανού ξεκίνησαν να τοποθετούνται από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Καβάλας δίχως προηγουμένως να έχει γίνει η απαραίτητη μετατροπή τους [διαβάστε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας τους εδώ], ανακοινώνοντας παράλληλα και την αποχώρησή της από τη συγκεκριμένη δράση.

Λίγες ώρες μετά «ήρθε» η απάντηση από τον Δήμο Καβάλας, με τη διευκρίνιση ότι τα όσα ισχυρίζεται η Action Team «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-απάντησης στην Action Team της Δημοτικής Αρχής.

«Η απόφαση της Action Team να αποσυρθεί από την εκδήλωση που η ίδια παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες, προκαλεί θλίψη και γέννα πολλά ερωτηματικά.

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής για να δικαιολογήσει την ακατανόητη κίνηση της, δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί, προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην τοποθέτηση συρματόσχοινων σε κτήρια της οδού Δαμιανού και φρόντισαν για την έγκαιρη σύνδεση των φωτιστικών που τους παρέδωσε η εν λόγω οργάνωση, προκειμένου να διεξαχθεί με όρους ασφάλειας, στον προβλεπόμενο χρόνο και σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης η συγκεκριμένη δράση.

Ως εκ τούτου, αρνήθηκαν να τοποθετήσουν τα γυάλινα φωτιστικά που είχε στη διάθεση της η Action Team, επισημαίνοντας στους εκπροσώπους της ότι μια τέτοια επιλογή ελλοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Παρά τα περί του αντίθετου θρυλούμενα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας λειτούργησαν με τον γνωστό σε όλους μας επαγγελματισμό τους και έπραξαν στο ακέραιο όσα περιελάμβανε το περιεχομένο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Δήμος Καβάλας, όπως έκανε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Action Team, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια ομάδα νεαρών συμπολιτών μας που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είτε ως απλοί εθελοντές είτε σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Θεωρούμε ότι με την απόφαση ακύρωσης της προαναφερθείσας εκδήλωσης, την οποία θα παρακολουθούσαν οι Καβαλιώτες το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, χάθηκε η ευκαιρία να προστεθεί μια ακόμη όμορφη πινελιά στον καμβά των πλούσιων αισθητικών παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στον Δήμο Καβάλας».