Θόδωρος Μουριάδης: Η ανιδιοτελής προσφορά των ανθρώπων του Ερυθρού Σταυρού, φωτεινός οδοδείκτης της καθημερινής μας ζωής

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (8 Μαΐου)

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν. Οι δύο οργανισμοί, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πολλές φορές στο παρελθόν, ανταποκρίνονται με απόλυτη επάρκεια και ευθύνη στις ανάγκες που δημιούργησαν οι έκρυθμες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έδωσαν μεγάλες μάχες εδώ και πολλές δεκαετίες για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις πολεμικές συρράξεις, τις αρρώστιες και τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όλων των πολιτών χωρίς συμβιβασμούς και διακρίσεις με βάση το χρώμα και το θρήσκευμα.

Ανάλογη είναι και η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από την προσφορά των μελών του Παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλιππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, αποτελούν τα πλέον ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας.

Έχουν πάρει μέρος σε εκατοντάδες δράσεις που πραγματοποίησαν ο Δήμος Καβάλας και οι σύλλογοι της περιοχής μας, παρέχοντας κάθε είδους ασφάλεια και προστασία στους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές.

Είθε η ανιδιοτελή τους προσφορά και η βαθιά πίστη τους στις ανθρώπινες αξίες, να γίνουν οι φωτεινοί οδοδείκτες της καθημερινής μας ζωής»!

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας