Θόδωρος Μουριάδης: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν στο πεδίο της μάχης για να ζούμε εμείς ελεύθεροι

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης μετά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης

Aιώνια ευγνωμοσύνη σε όλους όσους πάλεψαν ενωμένοι για να αποτινάξουν τους κατακτητές έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας μετά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης, για την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου.

Ο Θόδωρος Μουριάδης επισήμανε ότι είναι χρέος όλων να τιμήσουν όλους όσους αντιστάθηκαν στις δυνάμεις του άξονα και θυσιάστηκαν στο πεδίο των μαχών για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας:

«Σήμερα τιμούμε όλους όσοι αντιμετώπισαν με σθένος τις δυνάμεις του άξονα και θυσιάστηκαν στο πεδίο των μαχών για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Είναι χρέος όλων μας, στη μνήμη των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, να αντιδράσουμε στο ενδεχόμενο αναβίωσης των ακραίων αντιλήψεων του ναζισμού και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην εξάλειψη των διαχωριστικών γραμμών στην ελληνική κοινωνία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι Έλληνες, αριστεροί και δεξιοί, μέχρι να φτάσουμε στα δυσάρεστα γεγονότα του εμφυλίου, πάλεψαν ενωμένοι για να αποτινάξουν τους κατακτητές.

Σε όλους αυτούς χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη».