Δ. Σαρηγιάννης: Να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα όσοι κάθονται σε καφέ ή εστιατόρια

Η εξέλιξη των κρουσμάτων σύμφωνα με την πρόβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ-Δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα, δηλώνει ο καθηγητής Πνευνομονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και το πώς προβλέπεται να κυλήσει το άμεσο μέλλον μίλησαν στο Open ο καθηγητής Πνευνομονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Τζανάκης προέβλεψε πως για όλο τον Μάιο τα κρούσματα θα είναι πάνω από 2.000 και πως ταυτόχρονα, θα υπάρξει πτώση στους διασωληνωμένους. «Έχουμε μπει σε τροχιά καθόδου. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάντως πήγε καλά. Δεν βλέπω να έχουμε πισωγύρισμα, αφού αυξάνονται και οι εμβολιασμοί», ήταν τα λόγια του.

Για τα εμβόλια τόνισε πως «όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, ο ιός τον βρίσκει ανεμβολίαστο. Πρέπει να περάσουν 3 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να έχει κάποια κάλυψη».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στο Μεσολόγγι, τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα των συρροών του Πάσχα και πως «για αυτό δεν έπρεπε να επιτρέψουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα». Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «θα δούμε μια αύξηση κρουσμάτων για λίγο και μετά θα πέσει», ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι καθήμενοι σε καφέ ή εστιατόριο πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε τη μάσκα»!

Αναφορικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων είπε πως «είχαμε πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσουμε στα 2.600 κρούσματα».

Πηγή: voria.gr